Vergadergroente

Achtergronden bij onze advertenties

Vergadergroente

De nieuwe Schijf van Vijf beveelt 250 gram groente aan. In de praktijk halen veel mensen die norm niet. Wageningse onderzoekers bedachten samen met de groentesector wegen om de groenteconsumptie te verhogen.

Zij stellen vast dat de norm haalbaar is door op meer momenten dan bij het avondeten groente aan te bieden: bij de lunch op school en het kinderdagverblijf, als snack bij vergaderingen en koffiehoekjes en in restaurants. In een studie toonden zij bijvoorbeeld aan dat in restaurants de groenteconsumptie met 23 procent kan stijgen. Daarmee draagt Wageningen University & Research bij aan de kwaliteit van het leven.

Nog meer groente bereiden bij de warme maaltijd is een utopie, gezien de behoefte aan gemak en snelheid van de meeste consumenten. Daarom werken wij samen met GroentenFruit Huis aan oplossingsrichtingen waarbij gekeken wordt naar andere eetmomenten en eetlocaties.
Herman Peppelenbos

Lees het blog:

Lees verder over dit onderwerp: