Studentinformatie

WUR studenten winnen Honorary Award - IFT 2017 Las Vegas

University Fund Wageningen heeft het voor Saffiera Karleen en Max Wijkamp mogelijk gemaakt om deel te nemen aan de IFT 2017 in Las Vegas. Het IFT (Institute of Food Technology) organiseert jaarlijks een conferentie waarbij voedsel het centrale thema is. Het ontwikkelen van voedsel oplossingen voor ontwikkelingslanden was het thema van dit jaar. Deze conferentie is een competitie als onderdeel van de ‘jaarlijkse voedsel ingrediënt expositie’ in Amerika.

Saffiera en Max mochten deelnemen aan dit evenement door hun paper op te sturen naar het IFT. Ze kregen het voor elkaar om als één van de zes finalisten deel te mogen nemen op deze internationale conferentie. Het deelnemen aan het IFT evenement heeft Max en Saffiera een geweldige evenaring gegeven in het werkveld van internationale voedsel oplossingen voor ontwikkelingslanden. Samen ontwikkelden zij het product PeRoti, dit is een roti instant mix, die is ontwikkeld om ondervoeding in India tegen te gaan door het gebruik van restproducten uit de pinda industrie.

Saffiera: ’In de finale hebben wij een presentatie gegeven over ons product en geprobeerd de jury te overtuigen, dat ons product de beste keus is voor het betreffende gebied’. Max en Saffiera hebben door dit evenement ervaren dat er een fundamenteel verschil is tussen het presenteren van een product casus op de Nederlandse en de Amerikaanse manier. Saffiera: ‘Onze presentatie was gefocust op een rapport uitbrengen over ons product en het overbrengen van de impact van ons product, op een vergelijkbare manier als een thesis presentatie op de universiteit’. ‘Alhoewel we een zeer enthousiaste presentatie hebben afgeleverd, misten we een marketing/bedrijfs- aspect in onze presentatie.’ ‘Het winnende team maakte een hele mooie film over hoe slecht de situatie in het betreffende gebied was en dit heeft de jury uiteindelijk overtuigd’.