Studentinformatie
Wat doet het Wageningen Writing Lab voor studenten?
Voor wie?
Het Writing Lab is bedoeld voor alle studenten van Wageningen Universiteit die begeleiding willen bij het schrijven van hun academische teksten. Voor studenten zijn de gesprekken gratis.
Werk je aan je PhD en wil je schrijfbegeleiding van het Wageningen Writing Lab, dan kan dat in een aantal gevallen ook. Neem even contact op met de coördinator.
Wanneer kan ik een afspraak maken?
Je kunt in elke fase van het werken aan je schrijfopdracht een afspraak voor een gesprek maken. Wacht niet tot té dicht op je deadline, zodat je tijd hebt om je nieuwe aanpak toe te passen! Ook als je nog niet begonnen bent, kun je al langskomen.
Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens de openingstijden starten gesprekken steeds op het halve uur. Je kunt bij je opgave je voorkeur voor een datum en tijd aangeven. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk verwerkt, we streven ernaar om je binnen een dag een tutor toe te wijzen. Je wordt dan gevraagd de afspraak te bevestigen. Ook vinden we het nuttig dat je, voorafgaande aan het gesprek, informatie over je opdracht, je vraag of (een deel van) de tekst waaraan je werkt naar de tutor te mailen. Dat kan tot 24 uur vóór het gesprek. De tutor kan zich zo beter voorbereiden op het gesprek. We lezen maximaal 4 pagina's. Kies die zo dat ze je vraag het beste illustreren. Als je meer tekst stuurt, geef dan aan welk deel het belangrijkste is voor het gesprek.
Wat kun je verwachten?
Een gesprek met een tutor duurt ongeveer drie kwartier. Allereerst moet duidelijk worden wat precies je vraag is. Vaak helpt het al een heel stuk om dat helder te hebben. Daarna zoek je samen naar een oplossing die voor jou kan werken. Als het nodig is, kun je met je tutor een vervolggesprek afspreken. De ervaring leert dat er tussen de 1 tot 3 gesprekken nodig zijn om zaken op te lossen. Maar als er meer gesprekken nodig zijn, dan kan dat.
Met welke vragen kun je terecht?
Je kunt bijvoorbeeld terecht als je:
- Een essay, verslag, thesis of werkstuk moet gaan schrijven, maar je weet niet waar te beginnen of hoe nu verder;
- Het moeilijk vindt om structuur aan te brengen in de hoeveelheid materiaal en onderwerpen die je hebt verzameld;
- Van je docent te horen hebt gekregen dat er veel onduidelijkheden in je tekst zitten;
- Een stok achter de deur zoekt om je werkstuk op tijd af te krijgen;
- Behoefte hebt aan een onafhankelijke, frisse blik;
- Een plek zoekt waar je vragen over je schrijfaanpak geen gevolgen hebben voor je cijfer.
Wat doen we niet?
Door de tutorgesprekken leer je betere schrijfstrategieën. Jij blijft daarmee altijd de auteur van je eigen stukken. De schrijftutor corrigeert je tekst dus niet. Voor inhoudelijke beslissingen praat je met je docent of je scriptiebegeleider.
Aanvullende diensten van de universiteit:
Verbeter je informatievaardigheden: de bibliotheek biedt diverse diensten aan. Je kunt een cursus of tutorial volgen, óf een sessie aanvragen binnen een deel van de openingsuren van het Wageningen Writing Lab
Verbeter je taalvaardigheden: Schrijf je in voor één van de cursussen van Wageningen in’to Languages