Onderwerp scriptie

Zin in de Wijk

Stage / Thesis

Samen met bewoners een buurt gezonder, mooier en/of gezelliger maken dat is het doel van sociale wijkondernemingen. Of en hoe dat lukt is wat de gemeente Arnhem samen met de WUR en zes sociale wijkondernemingen in Arnhem wil onderzoeken. Wil jij een belangrijke steen bijdragen aan dit onderzoek, meld je dan nu aan voor een thesis of stage!

De focus en onderzoeksmethoden bepalen we samen met jou, de overige onderzoekers en de betrokken sociale wijkondernemingen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor dataverzameling zoals vragenlijsten en/of interviews afnemen bij diverse stakeholders (bewoners, initiatiefnemers, beleidsmedewerkers, etc.). Een specifieke vraag die nu speelt is of sociale wijkondernemingen kunnen bijdragen aan verminderde zorgkosten - door lager zorggebruik - onder bewoners.

Mocht je dit interessant vinden laat dan zeker iets van je horen!

Heb je interesse of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lenneke Vaandrager (lenneke.vaandrager@wur.nl), Kirsten Verkooijen (kirsten.verkooijen@wur.nl) of Erik Hendriks (erik.hendriks@wur.nl). Graag met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC.

Duur: 4 - 6 maanden
Taal:
Nederlands

Start Datum: In overleg