Stage

Zin in de Wijk: Asset mapping inzetten bij sociale wijkondernemingen

De gemeente Arnhemen de WUR voeren met zes sociale wijkondernemingen het onderzoeksproject Zin in de Wijk uit. Onderdeel daarvan is het creƫren van meer inzicht in de achtergronden van de wijk en wijkbewoners en het bieden van handvatten aan de wijkinitiatieven om te leren en hun aanpak te verbeteren.

De doelstelling van jouw inzet is de sociale wijkondernemingen meer inzicht te verschaffen in de data van het sociaal domein met behulp van GIS methodieken en hun aanpak via health assets mapping te versterken. Centraal staat daarbij de werkwijze van de sociale wijkondernemingen. Insteek is dat de sociale wijkonderneming samen met inwoners in hun wijk onderzoeken over welke health assets zij beschikken en hoe ze deze verder kunnen versterken.

Heb je interesse in asset mapping, een lokale en integrale aanpak van gezondheidsverbetering en het helpen van sociale wijkondernemingen en inwoners bij het opzetten en versterken van hun aanpak in de wijk? Neem dan contact op Lenneke Vaandrager (lenneke.vaandrager@wur.nl; met thesiscoordination.hso@wur.nl in de CC) voor een eerste gesprek om te zien of dit wat voor jou is.

Duration: 4 months
Language:
Dutch

Start Date: In consultation

Link to project: Addressing Health Inequalities in Vulnerable Urban Neighbourhoods by Social Community Enterprises