Artikel

Alles over studiepunten

Voor het behalen van je diploma moet je al je studiepunten behalen. Wat zijn studiepunten precies, hoeveel moet je er halen en wat nou als dat niet lukt?

Studiepunten in het algemeen

Weet je wat een studiepunt ‘waard’ is? En wil je meer weten over de opbouw van een wo opleiding en hoeveel punten je moet halen om een studiejaar en een opleiding succesvol af te ronden? Dit en meer wordt uitgelegd in een blogartikel voor ouders dat ook voor jou handig is.

Studiepunten in Wageningen

Alle opleidingen van Wageningen University & Research bestaan uit 60 studiepunten per jaar. Een volledige bachelor is dus in totaal minimaal 180 punten, en een master 120. Je kunt afstuderen met meer punten als je een extra vak volgt.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je een bepaalde hoeveelheid punten halen. Dat heet bindend studieadvies. In Wageningen is 36 studiepunten het minimum aantal punten om door te gaan naar het tweede jaar.

Meer informatie over bindend studieadvies

Studievertraging

Heb je een positief studieadvies, maar niet alle 60 punten van dat jaar gehaald? Dat mag. Je kunt dan de overige punten later halen. In Wageningen worden herkansingen twee maal per jaar geroosterd: in februari direct na periode 3 en in augustus. Als je veel studiepunten mist kan dit wel voor studievertraging zorgen.