BNR Radio: Jos Balendonck geeft minicollege over SWEEPER Paprikaplukrobot

Paprika’s laten oogsten door een robot. Dit klinkt futuristisch, maar is in de nabije toekomst mogelijk. Jos Balendonck, onderzoeker Wageningen UR Glastuinbouw, vertelt in een minicollege in het BNR-radioprogramma Wetenschap Vandaag over de paprikaplukrobot, waar Wageningen Glastuinbouw aan meegewerkt heeft. Hoe werkt deze robot, wat kan de robot en waar moet nog aan gewerkt worden om kwalitatief goede paprika’s te plukken, zonder tussenkomst van de mens en zonder het paprikagewas te beschadigen?

Beluister de uitzending:

Minicolleges op BNR Nieuwsradio

Het radioprogramma Wetenschap Vandaag verzorgt in de zomer in de ochtendspits minicolleges over nieuwe ontwikkelingen en verrassende inzichten met als doel te voorkomen dat je IQ afneemt in de vakantieperiode.

Robots in de tuinbouw

Wageningen UR is één van de zes partner uit vier landen die samen werken aan robots voor gebruik in de tuinbouw in het project Sweeper. Eén daarvan is de paprikaplukrobot die na twee jaar ontwikkeling nu klaar is voor testen in de praktijk. Lees meer op "SWEEPER, Sweet pepper harvesting robot"