Use case

EetMeetWeet-onderzoekspanel - voeding en gezondheid door de jaren heen

EetMeetWeet is een grootschalige en langdurende nieuwe studie waarin gekeken wordt naar de relatie tussen voeding en gezondheid door de jaren heen.
Het streven is om 10.000 deelnemers in te schrijven.

Hoe het werkt

EetMeetWeet is de kapstok waaronder verschillende voedings- en gezondheidsonderzoeken plaatsvinden. Personen die zich aanmelden worden opgenomen in de EetMeetWeet-database. Ze verstrekken in eerste instantie basisgegevens, zoals woonplaats, leeftijd en lengte. Een paar keer per jaar vragen de onderzoekers de deelnemers een vragenlijst in te vullen. Daarnaast is het ook mogelijk dat deelnemers een uitnodiging ontvangen voor een groter voedingsonderzoek, waarbij ze bijvoorbeeld gevraagd worden een bepaald dieet te volgen. Deelnemers kunnen in alle gevallen zelf kiezen of ze willen deelnemen aan dat onderzoek. Uw aanmelding aan EetMeetWeet is dus vrijblijvend.

Langetermijn onderzoek

Het onderzoek gaat jarenlang de veranderingen in de gezondheid van de deelnemers meten. Deelnemers worden dus gevraagd voor een langetermijnverbintenis. Zij hoeven niet een dieet te volgen; onderzoekers willen juist de normale situatie in kaart brengen. Door de antwoorden van een grote groep mensen door de jaren heen met elkaar te kunnen vergelijken, krijgen de onderzoekers inzicht in de relatie tussen voeding en gezondheid. Hiermee kan bijvoorbeeld gezocht worden naar een verklaring voor verschillen in het aantal mensen met overgewicht tussen de verschillende regio's in Gelderland.

Meedoen aan dit onderzoek? Dat kan!

De onderzoekers vragen iedereen vanaf 18 jaar om mee te doen, ongeacht woonplaats, gezondheid, gewicht of eetgewoontes.