Geiten

Wageningen University & Research (WUR) doet geregeld onderzoek naar geiten. Voor een optimaal inzicht in de sector benaderen onze onderzoekers de sector van verschillende invalshoeken.

Geiten worden in Nederland voornamelijk gehouden voor de productie van geitenmelk. Bijna 90% van de geitenmelk wordt gebruikt voor de productie van kaas. Deze kaas vindt toenemende afzet in het buitenland, net als hoogwaardige poeder in AziĆ«.

Er zijn rond een half miljoen geiten in Nederland en een gemiddeld bedrijf houdt bijna 600 geiten. Geiten worden ook gehouden als hobbydier, op bijvoorbeeld kinderboerderijen en als zorgdier op zorgboerderijen. Daar zijn geiten geschikt voor vanwege hun aard, hun grootte en omdat ze niet schuw zijn van mensen.