Partnership

Netherlands Centre for One Health (NCOH)

Wageningen University & Research is partner van the Netherlands Centre for One Health. Dit initiatief brengt vooraanstaande academische onderzoeksinstituten in Nederland samen in een open innovatienetwerk dat inspeelt op het thema One Health.

Doel van NCOH is een geïntegreerde aanpak van de wereldwijde risico’s van infectieziekten en duurzame oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van dier- en volksgezondheid, gezonde wilde fauna en ecosystemen. Het NCOH richt zijn onderzoek en verdere ontwikkeling van kennis op vier thema's: antibioticaresistentie, opkomende infectieziekten, slimme veehouderij en gezonde ecosystemen. Annemarie Rebel, Professor healthy and resilient livestock bij de leerstoelgroep Adaptation Physiology en manager van Wageningen Bioveterinary Research, is binnen NCOH Scientific Director van het strategische thema Smart & Healthy Farming.

Samenwerkingen

Het NCOH creëert samenwerking tussen de academische en onderzoeksinstituten, overheidsinstellingen, NGO’s, instituten voor de volksgezondheid en industriële partners. De partners van WUR zijn Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Erasmus MC en Amsterdam UMC, Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum, Radboudumc en Goningen Universiteit.