
Overzicht voedselzekerheid bij WUR
Voedselzekerheid houdt in dat je altijd fysieke, sociale en economische toegang hebt tot voldoende, veilig en gezond voedsel. Voedselzekerheid waarborgen, levert grote uitdagingen op omdat in 2050 wereldwijd 9,7 miljard mensen gevoed moeten worden. Deze pagina bevat een overzicht van artikelen, video's en projecten rond voedselzekerheid.
Alles over voedselzekerheid @ WUR
-
Voedselzekerheid
Voor overheden, bedrijven en burgers is toegang tot gezonde en evenwichtige voeding essentieel. Daarbij spelen duurzame en effectieve ketens, marktontwikkelingen en verantwoordelijkheid een belangrijke rol. Precies op deze gebieden is de expertise van de onderzoekers van Wageningen Economic Research beschikbaar.
-
De wereld voeden
Voldoende en gezond voedsel binnen de grenzen van onze planeet. In 2050 hebben we 10 miljard mensen te voeden. Bovendien moeten we dat doen binnen de grenzen van onze planeet. Dat is niet onmogelijk maar daarvoor moeten consumptie en productie wel drastisch veranderen.
-
Voedselzekerheid en de waarde van water (KB-35)
De Verenigde Naties streven naar ‘zero hunger’ in 2030. Tegelijkertijd is het aantal mensen dat lijdt aan honger of ondervoeding de laatste jaren wereldwijd toegenomen. Daar komt bij dat bestaande voedselsystemen gevoelig zijn voor klimaatverandering en een toenemende bevolking moeten voeden. Vooral de lagere middengroepen en allerarmsten in Afrika en Azië merken de gevolgen hiervan. Om iedere wereldburger in de toekomst te kunnen voorzien van voldoende maar ook van gezond voedsel, is een transitie naar duurzame voedselsystemen nodig.
Bekijk de video's
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan