Artikel

Profielkeuze Stellingenspel

Leerlingen leren aan de hand van stellingen over kiezen hoe je eigenlijk je leven lang blijft kiezen. Studenten leggen uit hoe het hoger onderwijs in elkaar zit, HBO en universiteit- wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Ook vertellen studenten hoe zij hun profiel en opleiding uitkozen en wat de leerlingen van hen kunnen leren. Gericht op onderbouw vwo en havo.

Het programma bestaat uit 3 modules die passen in 1 of 2 lesuren. De eerste gaat over kiezen; hoe kies je, waarom kies je en leven-lang kiezen. De tweede behandelt (de routes in) het hoger onderwijssysteem van Bachelors en Masters. In module 3 vertellen studenten over hun profiel- en studiekeuzes, keuzes met verwachte én onverwachte uitkomsten.

Onze workshops worden door studenten van Wageningen University verzorgd. Deze zijn te combineren met een campusbezoek, of op aanvraag ook op school.
Je kunt het spel via het contactformulier reserveren. In overleg is het ook mogelijk om profielkeuzedagen te organiseren voor de 3e jaars VWO leerlingen.