Showcase

Testen van desinfecterende middelen

Volgens de Europese wet- en regelgeving (NEN 14675) worden desinfectiemiddelen over het algemeen getest op hun vermogen om een runder-enterovirus te inactiveren. De effecten op specifieke virussen worden echter niet geïdentificeerd.

Een belangrijk toepassingsgebied van desinfecterende middelen in agrarische bedrijven is het voorkomen van de verspreiding van aangifteplichtige ziekten, zoals Afrikaanse varkenspest (AVP), mond- en klauwzeer (MKZ) en aviaire influenza (AI) die in de huidige tijd een aanhoudende dreiging vormen.

Indammen van ziekten

Tijdens dergelijke uitbraken speelt reiniging en desinfectie van alle materialen, apparatuur en verblijven een essentiële rol bij het indammen van de ziekte. Bovendien moeten transportvoertuigen die besmette bedrijven of gebieden bezoeken, systematisch worden gereinigd en gedesinfecteerd om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen.

Testen volgens NEN 14675 in een BSL 4 lab

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) heeft de mogelijkheid om desinfecterende middelen te testen volgens de NEN 14675-norm, met behulp van onze unieke veterinaire BSL 4 faciliteiten en de specifieke virussen.

Naast desinfectanten voor de veterinaire sector, kunnen we in onze laboratoria ook SARS-CoV-2 (coronavirus) desinfectiemiddelen testen op hun effectiviteit.

Download onze flyer:

Lees meer over: