Blogpost

Dag 4: Terug naar huis

article_published_on_label
12 december 2023

Het is redelijk weer en dankzij de voorbereidingen gisteren gaat het opruimen van het huisje voorspoedig. Voorzichtig zigzaggen we met alle spullen tussen de zeehonden door om via het strand uiteindelijk wadend naar de rubberboot te komen.

We hebben gelukkig veel minder bagage. Een groot deel van het eten (en snoepgoed) hebben we op en, omdat volgende week er andere gasten komen, kunnen we ook een deel achterlaten. Ook hoeven we niet de 40 liter drinkwater mee te zeulen.

de rubberboot die ons naar dieper water brengt waar de boot op ons wacht.
de rubberboot die ons naar dieper water brengt waar de boot op ons wacht.

Aan boord van de Phoca is naast Bert, Bouke en Theo nu ook Niels die we lang niet hadden gezien! Na een fijne reis terug naar Harlingen boffen we (weer): omdat het water nogal hoog is, kunnen we direct aan de kade worden afgezet waar we met de auto bij kunnen. Dat scheelt weer een boel sjouwerk.

Op Texel op de dam bij de veerboot wacht ons ook een grijze zeehonden pup, zijn moeder zwemt vlak bij in de haven.
Op Texel op de dam bij de veerboot wacht ons ook een grijze zeehonden pup, zijn moeder zwemt vlak bij in de haven.

Nadat we de spullen op kantoor hebben afgezet, pakken we de veerboot naar Texel, anticiperend op een wellicht noodzakelijke douche. Bij aankomst kijken we nog een keer uit het raam van het schip. Wat schetst onze verbazing: een mooie dikke grijze zeehondenpup op de pier van de veerhaven! Het hoge water heeft blijkbaar niet alleen op Griend huisgehouden. Een aantal pups die geboren zijn op de lagergelegen ligplaatsen, waardonder de Razende bol bij Texel, zijn waarschijnlijk in zee gespoeld. Gelukkig vinden de moeder-pup paren vaak wel een nieuwe ligplaats. Op Texel worden verschillende pups langs de kust gesignaleerd. Zo ook op Vlieland en Terschelling blijkt uit de nieuwsberichten.

Lees ook de andere blogs van 2023: