Nieuw fonds voor het Belmonte Arboretum

15 juli 2014

De Stichting Belmonte Arboretum (SBA) is verantwoordelijk voor het dagelijks en collectiebeheer van het Belmonte. Sinds kort is er voor deze stichting een fonds op naam bij het Wageningen Universiteits Fonds opgericht, het Fonds Belmonte Arboretum.

Het Fonds Belmonte Arboretum is gericht op het werven van particuliere giften voor het beheer van het Belmonte Arboretum. Naast de steun van de universiteit en het Gelders Landschap worden particuliere donaties steeds belangrijker.  Het universiteitsfonds zal de fondsenwerving voor het fonds verzorgen. De Stichting Belmonte Arboretum kan zich daardoor sterker richten op het dagelijks beheer, de collecties en de bezoekers van de tuin. Dedde Smid, directeur SBA: “Wij zijn daar erg blij mee, de fondsenwerving en donateursadministratie was voor onze kleine organisatie een grote tijdvreter.” Lees meer

Het universiteitsfonds heeft, als schenker van het beeldbepalende kunstwerk van Huub Kortekaas, een natuurlijke band met het Belmonte. Een van de doelstellingen van het universiteitsfonds is om bij te dragen aan het behoud van het cultureel & academisch erfgoed van de universiteit, zoals het Belmonte en de bijzondere collecties van de universiteitsbibliotheek. Inmiddels is een eerste mailing verstuurd aan de donateurs van de SBA en aan de alumni die in 2012 via het WUF voor Belmonte doneerden.