Louise O. Fresco talking with students in a classroom

Steun studenten in overmachtssituaties met het Louise O. Fresco Fonds

Het Louise O. Fresco Fonds geeft financiële steun aan WUR studenten in buitengewone omstandigheden en in overmachtssituaties.

Doelgroep

Het fonds steunt huidige WUR studenten van alle studierichtingen en nationaliteiten die nog een korte periode moeten overbruggen tot afstuderen of promoveren. Het moet gaan om studenten die door bijzondere omstandigheden of door overmacht in de financiële problemen komen. Zowel bachelor studenten, master studenten als PhD studenten zonder aanstelling bij WUR komen in aanmerking voor financiële ondersteuning. Het fonds geeft geen bijdrage voor collegegelden.

Daarnaast steunt het fonds academisch geschoolde vluchtelingen zonder status bij het volgen van een aantal vakken aan WUR zodat zij hun kennis kunnen bijhouden en zich student of onderzoeker kunnen voelen.

De impact van uw gift

Dankzij uw gift kunnen studenten die buiten hun schuld in de financiële problemen zijn gekomen toch afstuderen en hun loopbaan als ‘Wageninger’ beginnen. Daarnaast geeft u hoog opgeleide vluchtelingen tijdens het wachten op hun procedure de kans om zich meer te voelen dan vluchteling, om zich weer onderzoeker of student te voelen en om kennis te maken met WUR.

Waarom het Louise O. Fresco Fonds

Louise O. Fresco

Fotograaf: Jeroen Hofman

Prof.dr.ir. Louise O. Fresco: “De studenten en jonge onderzoekers vormen het hart van de universiteit. Zij zijn de nieuwe generatie op ons domein die een verschil kunnen maken. We hebben alle talenten nodig om te werken aan de grote vraagstukken van deze tijd. Ik steun graag jonge gemotiveerde mensen die iets extra’s nodig hebben. Wie bij Wageningen University & Research heeft gestudeerd is voor altijd onderdeel van de betrokken WUR-gemeenschap, daar draag ik ook zelf graag aan bij.”