Business Skills Programme 2016-2017

Workshops van het nieuwe Business Skills Programme van University Fund Wageningen (UFW) leveren een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de studentenbesturen. Ervaren alumni gaven van 9 november tot 7 december 2016 tijdens vier workshops de 52 deelnemers een inkijkje vanuit hun eigen ervaringen. Aan het einde van de serie workshops ontvingen de deelnemers een certificaat uit handen van J.K. Mak, voorzitter University Fund Wageningen.

Het BSP is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van u en andere alumni. UFW wil u graag bedanken voor uw betrokkenheid bij de huidige generatie studenten van uw alma mater. Het is nu al gebleken dat BSP een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de studentenbesturen.

De avonden hebben hen nieuwe handvatten geboden die zij ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen.  De studenten stelden veel vragen en alle workshops waren interactieve en geanimeerde avonden die duidelijk tot nieuwe inzichten hebben geleid.

SAMENVATTING VAN DE VIER WORKSHOPS EN EEN FOTOPRESENTATIE

Meer over het Business Skills Programme

Het Business Skills Programme (BSP) is een serie workshops die tot doel heeft om studentenbesturen van diverse Wageningse studentenverenigingen meer inzicht te geven in onderwerpen die in hun studie onderbelicht zijn. Deze zogenaamde soft skills zijn echter wel relevant voor een succesvolle loopbaan. Omdat UFW talentontwikkeling van studenten belangrijk vindt, heeft UFW dit programma in samenwerking met AIESEC ontwikkeld en uitgewerkt tot 4 dynamische avonden waarin studentenbesturen op de hoogte gebracht werden van de actuele ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap. Wageningse alumni hebben speciaal tijd vrijgemaakt om de studenten deze vaardigheden en kennis bij te brengen, hun inzet werd erg gewaardeerd door alle partijen.

In afgelopen periode kwamen de volgende onderwerpen aan bod: Algemene omgangsvormen & Etiquette en Netwerkvaardigheden; Basale bedrijfskunde en financiële vaardigheden; Primaire rechts- en bestuurlijke begrippen; In gesprek met de media. Tijdens de laatste bijeenkomst ontvingen de deelnemende studenten een certificaat van deelname.