Prijzen

Bijzondere prestaties verdienen het om beloond te worden met extra aandacht en maatschappelijke erkenning. Daarom reikt University Fund Wageningen uit aan de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarmee krijgt ook goed onderwijs en onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) aandacht.

Thesis Award

Deze jaarlijks terugkerende prijs is bedoeld voor WUR-studenten die een excellente scriptie of publicatie hebben geschreven in de masterfase van hun studie.

Press Award

De persprijs wordt eens per drie jaar uitgereikt aan de beste populair-wetenschappelijke publicatie die de wetenschappelijke WUR-domeinen toegankelijk maakt voor een breed publiek. Onder de publicatie kan een artikel in de pers maar ook een programma op radio/televisie of ander medium worden verstaan.

Outstanding Alumnus Award

De Outstanding Alumnus Award wordt uitgereikt aan een WUR-alumnus of alumna die midden in zijn of haar carrière staat en een bijzondere prestatie heeft geleverd vanuit de opgedane ‘Wageningse’ kennis, waarvan een voorbeeldwerking uitgaat.

Research Award

De Research Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker van WUR, jonger dan 40 jaar, die een uitstekend en origineel wetenschappelijk artikel heeft gepubliceerd in het kalenderjaar voorafgaand aan de uitreiking.

Mansholt-Business Award for Sustainable Entrepreneurship

De M-BASE Award wordt eens uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die op enthousiasmerende en duurzame wijze een onderneming leidt.