
Dossier
Aquacultuur: visteelt
Nieuws, achtergrondinformatie en onderzoekresultaten van Wageningen University & Research over visteelt onder gecontroleerde omstandigheden.
De productie van vis ondergaat een enorme groei door de wereldwijd groeiende vraag naar voedsel. Wageningen University & Research onderzoekt mogelijkheden om visteelt duurzamer te maken.
Ons onderzoek omvat een groot scala aan onderwerpen, variërend van de genetische verbetering en vermeerdering tot zaken als voeding, waterkwaliteit, verdoving en macro-economische vraagstukken. Wij werken met verschillende productiesystemen, en met zowel zoutwater- als zoetwatersoorten.
Visteelt c.q. viskweek vormt een onderdeel van het meeromvattende begrip aquacultuur.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
TEDx presentatie door professor Geert Wiegertjes in oktober 2020
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Meer video's
In de media
- 'Aquacultuur op drijvende eilanden' (Visserijnieuws, 12 augustus 2021)
- Ook een kweekvis kan voelen, maar wat precies...? (Trouw, 6 februari 2020)
Blogs
Expertises
Betrokken onderzoeksgroepen
- Wageningen Livestock Research
- Wageningen Marine Research
- Universitair Departement Dierwetenschappen, Leerstoelgroep Aquacultuur en Visserij
- Animal Breeding & Genomics
- Wageningen Centre for Development Innovation
- Centrum voor Genetische Bronnen Nederland