Activiteit

Cycle Paris Home

Klimaatambassadeur Marcel Beukeboom fietst 13 juni van Den Haag naar Arnhem om aandacht te vragen voor het klimaat en verschillende klimaatthema's met elkaar te verbinden. Hij stopt daarom onderweg op verschillende locaties om steeds een deelboodschap op te halen. Hij zal ook een tussenstop maken in Wageningen. Door middel van een infomarkt over wetenschap en klimaatverandering geven we hem een deel van de boodschap mee die hij later zal presenteren op de Velo City conferentie.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 13 juni 2017 16:00 tot 18:15

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
102
6708 PB Wageningen
+31 (0)317 48 21 60

Leer meer over klimaatverandering en praat mee

Op 13 juni begint de jaarlijkse, internationale, conferentie Velo City in Arnhem en Nijmegen. Klimaatambassadeur Marcel Beukeboom fietst die dag van Den Haag naar Arnhem. Onderweg maakt hij een tussenstop in Wageningen, waar hij de wetenschappelijke boodschap over klimaat komt halen die hij later kan presenteren op de conferentie.

Eerst zullen Marcel Beukeboom en Bram de Vos (directeur Environmental Sciences Group) een korte presentatie geven. Daarna geven we ons deel van de boodschap mee door middel van een informatiemarkt met voorbeelden van Wagenings klimaatonderzoek.

Iedereen met interesse is van harte welkom bij de presentaties en de informatiemarkt.

Cycle Paris home: fiets ook mee

Marcels thema voor deze dag? ‘Dat ligt in het verlengde van het thema van de Nationale Klimaattop. Toen zeiden we "Bring Paris home", nu zeg ik "Cycle Paris home". Tijdens mijn fietsrit probeer ik allerlei klimaatthema’s met elkaar te verbinden.

Iedereen is welkom om met Marcel mee te fietsen. Je kunt je opgeven bij Susanne Laven.

Met boodschap op pad

Marcel start ’s ochtends vroeg bij een basisschool in de Haagse Archipelbuurt. ‘Ik wil de kinderen meer kennis bijbrengen over klimaatverandering en ze erover laten nadenken. Ook vraag ik naar hun adviezen voor verbetering van het (fiets)klimaat. In Utrecht, word ik ontvangen door wethouder Lot van Hooijdonk. Zij ontplooit veel initiatieven voor de gezonde en leefbare stad en voert een vooruitstrevend fietsbeleid. Zij geeft me ook een boodschap mee. Dan is het door naar Wageningen, voor een wetenschappelijke boodschap van studenten en wetenschappers. We eindigen in het openluchtmuseum in Arnhem, waar de openingsceremonie van Velocity plaatsvindt.’

Wat is Velo-city?

‘s Werelds grootste fietscongres, Velo-city, vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 16 juni in de regio Arnhem-Nijmegen. Zo’n 1.500 professionals van over de hele wereld ontmoeten elkaar om de laatste innovaties op fietsgebied te bespreken en meer te leren over het fietsvriendelijk inrichten van steden en regio’s. Het thema van het congres is dit jaar 'the freedom of cycling'. Op de laatste congresdag wordt de European Cycling Strategy aan eurocommissaris Bulc aangeboden. Dit is het ontwerp van de Europese strategie voor de komende jaren om fietsen een belangrijkere rol te geven.