Product

Basic Dutch 2 (standard & fast track)

Lijkt het je leuk om Nederlands te leren om een gesprek te kunnen voeren met je collega's, leidinggevende, vrienden of buren? En wat dacht je van reizen met het openbaar vervoeren, bestellen in cafés of restaurants of winkelen in Nederland. Wil je daarnaast ook iets leren over wat nu precies typisch Nederlands is? In dat geval is onze cursus Basic Dutch 2 perfect voor je. Deze cursus is het vervolg op Basic Dutch 1, maar kun je ook volgen als je al een basis hebt.

Doelgroep

De cursus is voor internationale medewerkers, promovendi of expats die al een beetje kennis van het Nederlands hebben en die Nederlands willen leren voor sociale doeleinden op en buiten de werkvloer.

Cursusniveau

Instapniveau: Op weg naar A1 (CEFR)
Eindniveau: A1 (CEFR)

Cursusinhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands in simpele, alledaagse situaties.

Wat leer je tijdens deze cursus

Na deze cursus kun je:

Grammatica wordt altijd in een communicatieve context en in functionele situaties behandeld.

Bijvoorbeeld: Wanneer je leert om te praten over gebeurtenissen in het verleden, leer je tegelijk over het perfectum (voltooid tegenwoordige tijd) omdat kennis over dit grammaticale onderwerp zinvol en relevant is om duidelijk over gebeurtenissen in het verleden te kunnen praten of schrijven.

In de cursus is ook aandacht voor de uitspraak van het Nederlands en interessante aspecten van de Nederlandse cultuur.

De docent gebruikt zoveel mogelijk Nederlands tijdens de cursus.

Toelatingseisen

Voor Basic Dutch 2 heb je voorkennis van het Nederlands nodig. Als je Basic Dutch 1 hebt gedaan, kun je meedoen aan Basic Dutch 2.

Je kunt ook starten als je al eerder Nederlands hebt gestudeerd, bijvoorbeeld in je eigen land. Plan dan een online intake via into@wur.nl zodat we kunnen kijken welk niveau geschikt is.

Is Duits je moedertaal?
Dan bieden we je de mogelijkheid om meteen te starten met Basic Dutch 2, onder de voorwaarde dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 5 van het cursusboek bestudeert.

Data en tijden

Groep Dagen Startdatum Einddatum Tijd Status
Fast Track Basic Dutch 2 (online) dinsdag + donderdag 14 mei 2024 27 juni 2024 dinsdag 13.00-14.30/donderdag: 09.00-10.30 uur volgeboekt

Bekijk het volledige rooster hier.

Deze cursus wordt een aantal keren per jaar aangeboden in de standaard variant (standard track) en versnelde variant (fast track).

Wil je graag Basic Dutch 2 volgen, maar is de cursus volgeboekt of staat de gewenste variant of startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data. Indien alle groepen zijn volgeboekt en je wilt op de wachtlijst komen te staan voor een bepaalde periode, vul dan ook het interesseformulier in en geef dit dan aan bij de aanvullende opmerkingen.

Locatie

Je volgt de lessen online via onze Virtual Classroom in Brightspace of bij ons op locatie: Campus Wageningen University & Research.

Aantal bijeenkomsten

Standard track: 14 bijeenkomsten van 1,5 uur, 1 bijeenkomst per week.
Fast track: 14 bijeenkomsten van 1,5 uur, 2 bijeenkomsten per week.

Zelfstudie

Standard track: 1 tot 1,5 uur per week.
Fast track: 2 tot 3 uur per week.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017), ISBN: 9789046905661.

Bij deelname aan deze cursus ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages als je in minimaal 80% van de lessen aanwezig was. Na Basic Dutch 2 kun je doorstromen naar  Intermediate Dutch 1.

Kosten

WUR medewerkers en partners Kosteloos - De kosten voor deze cursus kunnen gedragen worden door de afdeling/kenniseenheid waar je werkzaam bent. Lees meer hierover.
WUR medewerkers en promovendi € 499,-
Regulier tarief € 525,-

De cursusprijs is exclusief het cursusmateriaal.