Nieuws

Shared facility finder geeft organisaties toegang tot innovatiefaciliteiten

article_published_on_label
25 februari 2021

Maximale productiviteit en versnellen van innovatie door faciliteiten te delen. Want dat is snel, duurzaam en kostenbesparend, zo is de gedachte achter Shared facility finder: snelle toegang tot innovatiefaciliteiten voor organisaties. Je vindt er geavanceerde onderzoeksapparatuur, faciliteiten en technologieën, kan er jouw eigen faciliteiten delen, contact leggen met partners en co-investeerders, èn financieringsmogelijkheden verkennen. Shared facility finder is een initiatief van Foodvalley NL en Wageningen University & Research.

“Binnen het ecosysteem worden onderzoeksapparatuur en faciliteiten al jaren gedeeld,” zegt Petra Roubos, Lead Shared Facilities. “Met Shared facility finder zetten we nu nog nadrukkelijker in op gezamenlijk gebruik. We maken het aanbod aan faciliteiten breed bekend en vindbaar, en ontsluiten daarmee het volledige potentieel van ons ecosysteem. Met Shared facility finder zien organisaties snel welke voorzieningen beschikbaar zijn voor gedeeld gebruik en kunnen zij hun eigen voorzieningen hiervoor aanmelden.”

50 faciliteiten en 300 geavanceerde apparaten

Al meer dan 50 faciliteiten en 300 geavanceerde apparaten zijn te vinden via Shared facility finder, waarin alle fases van het innovatietraject zijn vertegenwoordigd: van onderzoek en productontwikkeling tot demonstratie, opschaling en productie. “En vind je via Shared facility finder niet precies wat je nodig hebt voor je innovatietraject, dan kijken we naar de mogelijkheden voor gezamenlijke investering in, en financiering van nieuwe faciliteiten,” benadrukt Roubos. ”Fijn als je het ons laat weten, want we willen het aanbod blijven ontwikkelen.”

Waardevolle contacten

Het delen van faciliteiten en apparatuur is niet alleen duurzaam en efficiënt, het is ook inspirerend en brengt waardevolle contacten met zich mee. “Het uitwisselen van kennis, expertise en ideeën gaat op deze manier als vanzelf. De perfecte voedingsbodem voor verdere innovatie en samenwerking.”

Zo werkt Shared facility finder

Kijk op www.sharedfacilityfinder.com

In welke fase van product- of procesontwikkeling bevindt jouw organisatie zich? Klik op de juiste button en vind onderzoeksapparatuur die hierbij past, of zoek op de interactieve kaart naar een geschikte demonstratie, opschaling of productiefaciliteit.

Faciliteiten delen

Zoek je een onderzoeksfaciliteit? Beschik je over apparatuur of faciliteiten waar andere bedrijven gebruik van mogen maken? Of mis je een belangrijke partij in het aanbod? Wij zijn constant op zoek naar aanvullend aanbod om zo samen een sterk netwerk van beschikbare faciliteiten te creëren. Laat het ons weten! Neem contact op met onze experts via facilities@foodvalley.nl

Shared facility finder is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.