Apparatuur

Deeltjeseigenschappen met beeldanalyse meten

De onderzoekers van Wageningen Universtiy & Research beschikken over zelf ontwikkelde beeldanalysetechnieken en apparatuur voor het meten van plantkwaliteit en groei. Samen met ISC (Independent Substrate Consulting, een organisatie die wereldwijd advies geeft over productie en toepassing van substraten) is een commercieel verkrijgbaar "mid priced" beeldanalyse-apparaat aangeschaft.

Technische mogelijkheden

Dankzij een grote flexibiliteit is deze apparatuur geschikt voor de analyse van sterk verschillende substraatdeeltjes. De apparatuur is gemaakt voor het onderscheiden, tellen en meten van beeldobjecten in klassen. Objecten kunnen worden onderscheiden op vorm, afmetingen, kleur etc. De metingen worden weergegeven in kolommen die met één muisklik kan worden omgezet in verschillende bestandsformaten waaronder Excel. Wageningen UR Glastuinbouw gebruikt Excel draaitabel-technieken om complexere analyses met aansprekende grafieken te maken.

De apparatuur is gebruikt bij het ontwikkelen van kwaliteitscontroles op het gebied van zaden, pilleren, meststofkorrels, substraatdeeltjes, substraatvezels en de herkenning en de telling van mijten (zie foto).

Maatwerk is mogelijk

Wij leveren de service voor het analyseren van materialen of afbeeldingen, inclusief microscoopbeelden. U kunt het materiaal naar ons toesturen voor een analyse.

Voor organisaties die zelf beschikken over beeldanalyse-apparatuur voeren we tests uit en ontwikkelen we nieuwe metingen en protocollen. Het gaat daarbij niet alleen om meetinstellingen, maar ook om zaken zoals eenduidige voorschriften voor monstername, monstervoorbereiding en analyse.