Bachelor's International Land and Water Management

Droogte, erosie, overstromingen en slecht beheer van land en water bedreigen voedselproductie in grote delen van de wereld. In deze opleiding zoek je naar oplossingen voor die vraagstukken. Je combineert kennis uit technische en sociale wetenschappen. Je maakt plannen om land en water beter te gebruiken en onderzoekt de rol van de verschillende betrokkenen. En je kijkt naar de gevolgen voor bewoners van ingrepen zoals een dam, terrassen of een irrigatiestelsel. Daarbij vormt de hele wereld je werkterrein: van Thailand tot Ethiopië en van Peru tot Nederland.

Bachelor Internationaal Land- en Watermanagement

Waarom deze studie?

  • Technisch en sociaal: Je leert over technische, sociaal-economische en bestuurlijke aspecten van het beheer van land en water. Dit maakt onze afgestudeerden tot breed inzetbare professionals.
  • Internationaal: Je richt je op gebieden in de hele wereld waar problemen zijn met land- en waterbeheer. Denk bijvoorbeeld aan tropische gebieden waar overstromingen en erosie voorkomen. Een ander voorbeeld is Zuid-Europa en de subtropen waar irrigatie en drinkwatervoorzieningen nodig zijn, maar ook in Nederland spelen actuele vraagstukken rond wateroverlast en verdroging, land- en bodemherstel.

Studieprogramma van International Land and Water Management

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij een rol spelen in belangrijke vraagstukken over land en water en meer weten over deze opleiding? Voor deze opleiding heb je een vwo-diploma nodig met wiskunde A of B en natuurkunde. Kijk bij Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Mijn keuze voor deze studie komt eigenlijk voort uit het volgen van mijn passie!
Student Paul

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding International Land and Water Management.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.