Bachelor's Soil, Water, Atmosphere

In de Engelstalige bachelor Soil, Water, Atmosphere leer je over hydrologie, meteorologie en bodemkunde en de samenhang hiertussen. Wil je werken aan thema's als erosie, waterkwaliteit en waterberging, bodemkwaliteit en klimaatverandering vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief? Kom dan de bachelor Soil, Water, Atmosphere studeren in Wageningen.

Bachelor Bodem, Water, Atmosfeer

Waarom deze studie?

  • De samenhang tussen hydrologie, meteorologie en bodemkunde in één natuurwetenschappelijke opleiding.
  • Werken aan milieuproblemen met behulp van natuurkunde, wiskunde en scheikunde en biologie.
  • Focus op vraagstukken als klimaatverandering, wateroverlast, verdroging en erosie vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief.

Studieprogramma van Soil, Water, Atmosphere

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Je bent direct toelaatbaar tot de opleiding Soil, Water, Atmosphere met de VWO-profielen Natuur & Techniek (N&T) en Natuur & Gezondheid (N&G) met natuurkunde in je vrije keuze. Heb je een ander profiel of vooropleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving voor meer informatie over je toelaatbaarheid.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Je leert onder andere hoe goed een bepaald stuk land geschikt is om er een natuurgebied van te maken.
Student Maarten

Na je studie

Wil jij graag milieuproblemen aanpakken met behulp van natuurkunde, wiskunde en scheikunde en biologie? Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Soil, Water, Atmosphere.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.