Bachelor Bos- en Natuurbeheer

In de huidige maatschappij spelen bos- en natuurgebieden een steeds belangrijkere rol: in het behoud van biodiversiteit; in de klimaatdiscussie en ze bieden de mens mogelijkheden voor recreatie en productie. Deze functies worden steeds belangrijker in het maken van plannen en beleid gericht op bos en natuur. Met de opleiding Bos- en Natuurbeheer kun je hier een belangrijke rol in spelen met een goed gefundeerde mening, gebaseerd op natuurwetenschappelijke en maatschappijwetenschappelijke kennis.

Bachelor Bos- en Natuurbeheer

Waarom deze studie?

  • Integrale aanpak: alleen in Wageningen wordt er naast ecologie en beheer ook aandacht besteed aan de maatschappelijke aspecten van bos- en natuurbeheer
  • (Veld)practica brengen theorie en praktijk dicht bij elkaar
  • In Wageningen heb je binnen je bachelor nog veel vrije keuze ruimte

Studieprogramma van Bos- en Natuurbeheer

Het programma van Bos- en Natuurbeheer begint met een brede basis waarin zowel ecologie- als beleidsvakken aan bod komen. Later in het programma kun je je specialiseren in één van de twee specialisaties ‘Beleid en Maatschappij’ of ‘Ecologie en Beheer’. In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding lees je meer over deze specialisaties en kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding binnen Wageningen en met andere onderwijsinstellingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij een belangrijke rol spelen in bos- en natuurgebieden? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten deze opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Dat is ook het leuke aan de studie: vanaf dag 1 ben je bezig met de dingen die je intrigeren en alle vakken zijn ook écht nuttig voor wat je later wilt doen.
Student Simon

Na je studie

Je wordt opgeleid tot onderzoeker, beleidsmedewerker of projectleider om zo te helpen aan het verbeteren van onderzoek, beleid en beheer van bos en natuurgebieden overal ter wereld. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Bos- en Natuurbeheer.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.