Bachelor Plantenwetenschappen

De opleiding Plantenwetenschappen is de enige universitaire bachelor in Nederland waar plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek centraal staat.
Binnen de biologie staan plantenwetenschappen wereldwijd in de belangstelling. De bevolking groeit en iedereen moet over voldoende en gezonde voeding kunnen beschikken. Tegelijkertijd moeten we zorgvuldig omgaan met natuurlijke bronnen èn klimaatverandering het hoofd bieden.

Bachelor Plantenwetenschappen

Waarom deze studie?

Tijdens de opleiding Plantenwetenschappen combineer je plantkunde met gezondheid, techniek en onderzoek. Dat pas je vervolgens toe op onderstaande thema's.

  • Gezondheid van planten, mensen en dieren zoals het creëren van een hypoallergene pindaplant met nieuwe gentechnologie
  • Duurzame productie zoals het toepassen van LED verlichting in kassen
  • Groene grondstoffen zoals prodcutie van planten voor bioplastics of milieuvriendelijke verf

Studieprogramma van Plantenwetenschappen

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke basis-, plantkundige en majorvakken je kunt volgen. Vergelijk de opleiding ook eens met andere opleidingen, bijvoorbeeld op het gebied van plantkunde, biologie, genetica.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Word jij enthousiast van plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek én wil je meer weten over deze opleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Hoe er uit zoiets kleins als een zaadje een hele plant kan ontstaan, op bijna alle plekken op aarde, blijft mij verbazen.
Student Joep

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Plantenwetenschappen.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. De bachelor leidt op voor de masters: Plant Sciences, Plant Biotechnology en Organic Agriculture. Ook heb je onvoorwaardelijk toegang tot: Bioinformatics en Development and Rural Innovation.

Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.