Meelopen en proefstuderen

Door zelf te ervaren hoe het is om te studeren en een dag student te zijn in Wageningen kom je snel te weten of de studie echt bij je past. Je hebt keuze om deel te nemen aan een meeloopdag, 1op1 meelopen met een student of online proefstuderen. Op deze manier leer jij de opleiding en Wageningen echt goed kennen!

 • Ontdek of de studie theoretisch of praktisch bij je past
 • Ervaar hoe het is om te studeren in Wageningen
 • Stel al je vragen aan een huidige student

Bekijk het overzicht van alle geplande meeloopdagen onderaan deze pagina.

 • Meeloopdagen

  Meeloopdagen

  Tijdens de meeloopdagen kom je samen met andere deelnemers meer te weten over de opleiding naar keuze. Huidige studenten vertellen je alles over hun ervaringen en staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 • 1op1 meelopen

  1op1 meelopen

  Je kunt ook individueel meelopen. Bij het aanmelden maak je een afspraak met de student van de opleiding naar keuze. Het programma is dan helemaal afgestemd op jouw vragen en interesses.

 • Online proefstuderen

  Online proefstuderen

  Het online proefstuderen geeft je een inhoudelijk idee over wat je allemaal leert en welke onderwerpen er aan bod komen bij een opleiding. Anders dan een meeloopdag is dat je bij een online proefstudie even de lesstof ervaart.

Eerstvolgende meeloopdagen

De meeloopdagen vinden plaats op de campus in Wageningen. Bekijk per meeloopdag meer informatie en eventuele andere dagen die gepland staan. Als er nog een oude datum bij de meeloopdag staat wordt er (pas) na de zomer een nieuwe meeloopdag gepland..

Open dagen

In het voor-en najaar zijn er open dagen speciaal voor Nederlandse studiekiezers en hun ouders, om kennis te maken met de Bacheloropleidingen en de campus.