Product

Determinator

Wist u dat veel ingrediënten in diervoeding of voedsel op het oog of met een microscoop te herkennen zijn?
Determinator is een digitaal kennissysteem dat kan helpen bij de herkenning van een ingrediënt in diervoeding of een ander mengsel. Determinator is ontwikkeld door Wageningen Environmental Research en Wageningen Food Safety Research.

Determinator is een voorbeeld van een groep van computerprogramma’s die kennissystemen worden genoemd. Deze programma’s structureren kennis, en geven de mogelijkheid om deze kennis eenvoudig te gebruiken. Databases zijn op zichzelf geen voorbeelden van kennissystemen, maar deze systemen bevatten wel altijd een database of een datamodel. De basisprincipes zijn de reorganisatie van gegevens in kennis, en een eenvoudige toegankelijkheid voor gebruikers.

Werkwijze

Determinator ondersteunt de gebruiker in de determinatie of identificatie van een voorwerp. Een conclusie wordt bereikt door antwoord te geven op een aantal vragen die passen bij de beschrijving van het voorwerp. De mate van overeenkomst wordt uitgerekend tussen het voorwerp van de gebruiker en alle beschrijvingen in de dataset van het programma. De determinatie van een voorwerp wordt ondersteund door de mogelijkheden om door alle beschrijvingen en illustraties te kunnen bladeren, en door twee beschrijvingen uit de dataset onderling te kunnen vergelijken.

Gebruik

Determinator draait onder verschillende Windows versies.

Determinator installatie en documentatie

Het programma Determinator wordt als eerste gedownload en geïnstalleerd. Een installatiehandleiding is beschikbaar.

Er zijn verschillende documenten en websites met meer informatie.


zetmeelbepalng