Locatie

FrieslandCampina, gebouwnummer A

Het gebouw van FrieslandCampina heeft onderzoeksfaciliteiten, laboratoria, pilot plant en kantoren. In het experience centre, de innovatiekeuken en proefbakkerij kunnen bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de gehele wereld in een inspirerende omgeving producten proeven, ruiken en voelen.

Adres Bronland 20
6708 WH Wageningen
Tel. 0317-711100
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nieuwbouw. Zo is er een warmte-koude-opslaginstallatie en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. Het gebouw heeft een BREEAM-certificaat. Dit certificaat wordt toegekend op basis van zaken als gezondheid, energie, vervoer, water, gebruikte materialen, afvalmanagement en het landgebruik. Het Innovation Centre heeft het niveau ‘Very good’ behaald.

Al bij het ontwerpen van het gebouw is rekening gehouden met duurzaamheid. Behalve de warmte-koude-opslaginstallatie en zonnepanelen, wordt er groen gas gebruikt dat gemaakt is op boerderijen van leden-melkveehouders (inkoop via certificaten). Ook is het gebouw zeer goed geïsoleerd en wordt gebruik gemaakt van een innovatief adiabatisch koelsysteem. De verlichting is uitermate efficiënt en waar mogelijk is LED-verlichting gebruikt. Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s, fietsen en scooters. Om het fietsen te stimuleren, kan het personeel ook gebruik maken van douches.

Alle gebouwen op Wageningen Campus hebben een uniek gebouwnummer of letter. Direct bij de hoofdinvalswegen van Wageningen verwijzen borden naar de diverse locaties van de genummerde gebouwen. In de buurt van de locatie is een zoekroute naar de afzonderlijke gebouwen aangegeven. Het gebouwnummer van FrieslandCampina is A.