Nieuw vak over online studeren tijdens de Corona uitbraak

Nieuw vak over online studeren tijdens de Corona uitbraak

18 maart 2020

Om alle studenten te helpen tijdens deze ongewone periode waarbij zij elkaar niet tot nauwelijks kunnen ontmoeten, hebben we een ‘Corona and my education’ vak op Brightspace ontwikkeld. We adviseren alle studenten om dit vak ‘te volgen’ om zo optimaal mogelijk vanuit huis te studeren. Je vindt hier niet alleen praktische informatie over het online studeren, maar ook een online hang-out waar je medestudenten virtueel kunt ontmoeten.

Ga naar Brightspace om het vak te volgen

Ondersteuning bij online studeren

Als je vanuit huis werkt, is het allereerst belangrijk dat alle technische aspecten voldoende functioneren en je weet hoe hier mee om te gaan. Dit is iets wat in dit vak aan de orde komt. Hoewel, we noemen het wel een ‘vak’, maar dit is natuurlijk geen gewoon vak. Je krijgt er geen cijfer voor en het is niet verplicht (wel hoogst aanbevolen). Ook is het vak niet direct gelinkt aan je overige vakken. Stel vak specifieke vragen binnen de Brightspace omgeving van het betreffende vak.

Social contact

Binnen deze Brightspace omgeving vind je ook een Online Studenten Café. Op dit discussie forum kan je elkaar vragen stellen, een hart onder de riem steken en hulp aanbieden. Want wat extra online sociale verbinding in deze tijd van sociale onthouding kunnen de meeste wel gebruiken.

Studenten kunnen zich inschrijven voor dit vak via Brightspace.

Join now! Waarom?

• Leer meer over de online studie mogelijkheden
  • Ontdek wie je waarmee kan helpen
  • Blijf in contact met anderen
  • Vind extra studie mogelijkheden
  • Maak een praatje in het online studenten café

Studenten krijgen ook toegang tot Skype for Business

Alle studenten krijgen toegang tot Skype for Business via hun WUR emailaccount. Deze tool kan gebruikt worden voor groepswerk en afspraken tussen studenten en met docenten. Lees hier hoe je aan de slag kunt met Skype for Business!