Stage en thesis binnen Europa in nieuw academisch jaar

3 juli 2020

Voor studenten die een stage of thesis in het buitenland hebben gepland is er nu meer duidelijkheid. In het nieuwe academisch jaar kunnen die doorgaan wanneer er binnen Europa gereisd wordt in de groene en gele gebieden of naar Aruba, Curacao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba, én met toestemming van de kenniseenheid. Reist een student zonder toestemming, dan wordt dit als een privéreis gezien en reist de student op eigen risico. Wanneer het weer mogelijk is om buiten Europa te reizen is nog niet duidelijk.

Reizen naar het buitenland voor studiegerelateerde activiteiten zijn tot het nieuwe academisch jaar dus niet toegestaan. Uitzondering daarop is reizen naar het thuisland: dat mag altijd.