Gemeenten Regio Foodvalley ontvangen een UniversiTREE

Gemeenten Regio Foodvalley ontvangen een UniversiTREE

8 maart 2019

Acht regiogemeenten van Regio Foodvalley ontvangen in maart en april een boom om in hun gemeente te planten, een zgn. UniversiTREE, dit ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Wageningen University & Research.

De UniversiTREES staan symbool voor de duurzame en betekenisvolle samenwerking tussen WUR en Regio Foodvalley, niet alleen in het verleden, want de bomen staan ook symbool voor de samenwerking in de toekomst.

100 bomen voor 100 jaar Wageningen University & Research was een idee van een alumnus van Wageningen University. Wereldwijd worden er bomen geplant om zodoende een bos van UniversiTREES te creëren. Met het bos wordt symbolisch de wereldwijde verbinding met Wageningen gemarkeerd.

De boomkeuze betreft steeds een langzaam groeiende soort die een hoge leeftijd kan bereiken en past in de specifieke omgeving. De bomen zullen gezamenlijk een blijvende herinnering zijn aan 100 jaar WUR.

René Verhulst, voorzitter Regio Foodvalley omarmt het initiatief van WUR om een wereldwijd ‘netwerk’ van bomen op te stellen als symbool van verbondenheid met de continenten. “Wij zijn trots om ook onderdeel uit te maken van dit bomennetwerk. Wageningen is een van de regiogemeenten van Regio Foodvalley. De universiteit levert een substantiële bijdrage aan de ontwikkelingen van kennis en innovatie in onze regio.”

UniversiTREE WUR

In de tekening is in beeld gebracht waar welke boom wordt of is geplant in iedere gemeente. De keuze van de boomsoort in de gemeente Wageningen volgt nog.