Jeroen Kortekaas benoemd tot buitengewoon hoogleraar

Jeroen Kortekaas benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan Wageningen University & Research

7 november 2017

Op 30 oktober heeft het College van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) Jeroen Kortekaas formeel benoemd tot buitengewoon hoogleraar "Veterinary Arbovirology".

Met deze speciale benoeming is een belangrijke stap gezet om te profiteren van de kennisuitwisseling over (arbo)virussen en de hierdoor veroorzaakte ziekten, tussen het Laboratorium voor Virologie van de WUR, onderdeel van de Plant Sciences Group, en de afdeling Virologie van Wageningen Bioveterinary Research, onderdeel van de Animal Sciences Group. Onderzoek aan (arbo)virussen en overeenkomstig onderwijs aan WU valt onder de verantwoordelijkheid van Prof. Monique van Oers, leerstoelhouder van het Laboratorium voor Virologie.

_E2A5853.jpg

De opdracht van het Laboratorium voor Virologie is kennis verkrijgen op het gebied van plantaardige virologie, ongewervelde virologie en arbovirologie (met speciale aandacht voor virus-gastheer en virus-vector interacties). Deze kennis wordt gebruikt voor de preventie en bestrijding van virusziekten, inclusief vaccinontwikkeling.

Naast een intensievere samenwerking tussen het Laboratorium van Virologie van de WUR en de Afdeling Virologie van Wageningen Bioveterinary Research worden door deze benoeming ook nieuwe samenwerkingen met Department of Animal Sciences voorzien.