Nieuws

Politici bijgepraat tijdens AgroFood Binnenhofcollege

Gepubliceerd op
9 juni 2021

Hoe kunnen we meer voedsel produceren met minder grondstoffen en lagere belasting van de leefomgeving? Antwoorden op die vraag kwamen deze week aan de orde tijdens Binnenhofcollege. In dit initiatief van de technisch universiteiten (4tu) worden politici bijgepraat door studenten, wetenschappers en iemand uit het bedrijfsleven.

WUR-onderzoeker Eldert van Henten, student Job Brom en business developer Suradj Hiralal vertelden onze Kamerleden wat boeren en consumenten de komende decennia te wachten staat.

job-brom.jpg

Job Brom, student Land- en Watermanagement is één van ‘de Aanjagers van Technologie’. Dat is een groep technologisch opgeleide studenten die onderzoekers, ondernemers, politici en jongeren bij elkaar brengen om transities te versnellen. Job richt zich daarbij op de vraag hoe we onze leefomgeving mooi, gezond en weerbaar maken door het maken van voedsel.

eldert-van-helden.jpg

Eldert van Henten, Hoogleraar Biosystems Engineering, nam de Kamerleden mee in de toekomst van de agrifood-keten. Die heeft de komende decennia met uitdagingen te maken die allemaal over duurzaamheid gaan: de voedselbehoefte van de groeiende wereldbevolking, de uitputting van de bronnen waaronder ook de menselijke arbeid (boer worden is niet meer aantrekkelijk) en de impact op het milieu.

saradj-hiralal.jpg

Saradj Hiralal belicht in zijn presentatie het ondernemersperspectief. Hiralal werkt als Business Developer bij Oost NL, een ontwikkelingsmaatschappij actief in de provincies Overijssel en Gelderland. Oost NL beweegt zich binnen de vier topsectoren Food, Energy, Health en Tech met een focus op de datadriven transition.