Podcasts Wageningen University & Research

Podcasts van Wageningen University & Research, waarin wetenschappers in gesprek gaan over actuele en verdiepende onderwerpen.

 • Podcast Eerlijk gezegd.jpg

  Eerlijk gezegd

  Inge Wallage, Corporate Director Communications & Marketing van WUR, gaat in deze podcastserie in gesprek met communicatieprofessionals. Inspirerende gesprekken over missiegedreven communicatie en wat daarvoor nodig is: oprechtheid, verantwoordelijkheid en lef.

 • shutterstock_2274787833.jpg

  CRISPR-Cas

  Monica Lam interviewt drie wetenschappers van WUR over genomische technieken, met daarbij telkens één centrale vraag in het achterhoofd: hoe bouwen we een brug tussen wetenschap en samenleving? • 'Expeditie Landbouw'

  Expeditie Landbouw

  In deze WUR Podcastserie gaan we met experts van Wageningen Economic Research op zoek naar een modus om goed te leven binnen de grenzen van de planeet, op een manier die voor iedereen eerlijk is.

 • 'Op de proef gesteld'

  Op de proef gesteld

  Rosanne Hertzberger gaat in 3 afleveringen in gesprek met onderzoekers over dierproeven bij WUR, en de ontwikkelingen richting verminderen, vervangen en verfijnen van dierproeven.

 • Wetenschapper in polarisatie

  Wetenschapper in polarisatie

  WUR Podcastserie van 6 afleveringen waarbij polarisatiedeskundige en filosoof Bart Brandsma je meeneemt in zijn denkkader over polaristie en de dynamiek van wij-zij denken.