THE Worldwide Ranking: WUR beste van Nederland, internationaal 59e

THE Worldwide Ranking: WUR beste van Nederland, internationaal 59e

11 september 2019

De gezaghebbende ranking van Times Higher Education (THE) wijst Wageningen University & Research (WUR) aan als de beste Nederlandse universiteit. Vorig jaar voerde de TU Delft de nationale lijst aan. WUR neemt net als vorig jaar op de wereldwijde ranglijst de 59e positie in.

Het is niet de eerste keer dat de ranking van Times Higher Education Wageningen aanwijst als beste Nederlandse universiteit. Dat gebeurde ook al in 2016, met toen een nog hogere notering wereldwijd (plek 47).

De World University Rankings die het Britse tijdschrift Times Higher Education jaarlijks opstelt, vergelijkt wereldwijd ruim 1500 universiteiten op hun kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek, citaties, internationaliteit en kennisoverdracht aan het bedrijfsleven, en publiceert de top 1000 daarvan. Een derde van de ranking is gebaseerd op de THE reputation survey (enquĂȘtes), die gedaan is in 2018 en 2019. THE verzamelt reeds vijftig jaar wereldwijd data over de kwaliteit van universiteiten die verwerkt worden tot de THE- ranglijst die naar eigen zeggen de meest invloedrijke is.

Meer informatie over de manier waarop is hier te vinden.

THE ranking