Dilemma over de toekomst van de aarde wint het ‘Wageningen Universiteit Vijfje’

30 november 2018

Zullen we proberen om de aarde te redden of kiezen we eieren voor ons geld en ontsnappen we naar Mars? Je kan een inhoudelijk debat voeren om dit dilemma op te lossen, maar je kan er ook een muntje opgooien. Dat laatste is wat Ruby Sutherland deed, en ze won ermee het ‘Wageningen Universiteit Vijfje’.

Sutherland stuurde haar dilemma in in de ‘flip a coin’ wedstrijd, waar studenten werden uitgenodigd om een munt op te gooien met de kop of munt machine in de Spot en vervolgens hun eigen, meest originele dilemma in the sturen. De jury vond het dilemma van Sutherland “zowel grappig als serieus tegelijkertijd, en een goede start voor een inhoudelijke discussie.”

Tweede plaats ging naar Olivia Pratama, die een “typisch studenten dilemma” instuurde: wachten op je begeleider om te antwoorden op je mail of regelmatig achteraanzitten? Bart van Rijn, die op de derde plaats belandde, ging voor een meer filosofische toer door te vragen of je je hart of je verstand moet volgen.

De kop of munt machine werd uitgebracht door de Knoinklijke Nederlandse Munt, tegelijkertijd met het ‘Wageningen Universitei Vijfje’, de officiële herdenkingsmunt van Wageningen Universiteit & Research, als onderdeel van het honderdjarig jubileum. Ga voor het oplossen van je eigen dilemma of om de munt te kopen naar de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.