Nieuws

Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur WFSR

Published on
8 november 2022

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research met ingang van 1 januari 2023. Zij volgt Robert van Gorcom op die met pensioen gaat. Loos is momenteel hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De Raad van Bestuur is verheugd dat Birgit Loos de functie van Algemeen Directeur op zich zal nemen. Bij de aankondiging van Loos benoeming zei Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR: "Birgit Loos brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van voeding, leefstijl en voedselveiligheid. Voor het onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel binnen Wageningen Food Safety Research kan zij een belangrijke bijdrage leveren."

Loos is blij met de benoeming: “Veilig voedsel is iets waar iedereen op moet kunnen vertrouwen, ook in tijden van grote maatschappelijke transities. WUR levert hieraan een belangrijke bijdrage door vraagstukken interdisciplinair te benaderen en de kwaliteit van kennis. Ik kijk uit naar een prachtige uitdaging, en tegelijkertijd voelt het een beetje als thuiskomen”.

Birgit Loos studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University en promoveerde in 1994 bij het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland. Na haar promotie werkte zij enkele jaren in de milieu consultancy. Haar carrière bij het RIVM startte zij als afdelingshoofd Biotechnologie, werd plaatsvervangend centrumhoofd van het voormalige Centrum voor Milieumonitoring. Vanaf 2013 was Birgit Loos hoofd van het centrum Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid en vervolgens hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg.