Nieuws

10 jaar op rij beste universiteit voltijdonderwijs

Gepubliceerd op
28 oktober 2014

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Wageningen University de beste universiteit voor voltijdonderwijs in Nederland. "Al jaren op rij steekt het onderwijs op de universiteit met kop en schouders uit boven de rest", aldus de Keuzegids Universiteiten 2015, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

Beste universiteit, 14 topopleidingen

Wageningen University is in 2015 niet alleen 'beste universiteit voltijd van Nederland', de bacheloropleidingen worden ook stuk voor stuk goed beoordeeld. Maar liefst 14 van de 19 opleidingen krijgen het predicaat 'Topopleiding' van de Keuzegids. Dat betekent dat onderwijsexperts en studenten deze opleidingen minimaal een score van 76 uit 100 geven. De beste opleidingen van Nederland zijn Plantenwetenschappen en Internationaal Land- en Waterbeheer van Wageningen University (beide 94 punten).

Volgens de Keuzegids Universiteiten, verschenen op 28 oktober 2014, zijn er 61 topopleidingen in Nederland. Daarvan is dus bijna een kwart te vinden in Wageningen.

Open Universiteit beste voor deeltijdonderwijs

Wageningen University krijgt overall 74 punten. Er moet gezegd worden dat de Open Universiteit - die online deeltijdonderwijs aanbiedt - dit jaar voor het eerst (een half punt) hoger scoort dan Wageningen. Maar, schrijft de Keuzegids over Wageningen University: "Voor voltijdstudenten blijft dit (Wageningen, red.) de universiteit met verreweg de beste gemiddelde onderwijskwaliteit."

Wereldwijd beste in landbouwonderzoek

Dat Wageningen University onderwijs en onderzoek levert van zeer hoge kwaliteit blijkt ook uit internationale ranglijsten. In 2013 en 2014 stond Wageningen University eerste op de National Taiwan University Ranking in de categorie Agriculture. Het liet de Amerikaanse universiteiten California-Davis en Cornell achter zich. Op de Amerikaanse ranglijst QS World Universities Rankings staat het wereldwijd op de tweede plaats in de categorie Agriculture & Forestry en op de achtste plaats in de categorie Environmental Sciences.

Keuzegids Universiteiten 2015

Hoge ogen op vele ranglijsten