Persbericht

1000 mensen gaan de strijd aan tegen voedselverspilling

Gepubliceerd op
13 februari 2014

Op 11 februari is Nederlands grootste vrouwenorganisatie de strijd tegen voedselverspilling aangegaan. Drie weken lang nemen minstens 1000 mensen deel aan de FoodBattle met als doel zo min mogelijk voedsel te verspillen.

In Nederland verdwijnt bijna 50 kilo goed voedsel per persoon per jaar in de prullenbak. Dat is zo’n 150 euro. Door eten slim te kopen, te koken en te bewaren kan er gemakkelijk minder eten weggegooid worden.

Food battle Vrouwen van nu.jpg

FoodBattle estafette

De FoodBattle is een initiatief van Wageningen UR Food & Biobased Research, Voedingscentrum en Milieu Centraal. Na een succesvolle pilot, waaruit is gebleken dat mensen na drie weken 20% minder eten weggooien, krijgt de FoodBattle landelijk vervolg in de vorm van een estafette. Vrouwen van Nu pakt als eerste organisatie de handschoen op. Na de Vrouwen van Nu FoodBattle kunnen andere organisaties het stokje overpakken en hun eigen FoodBattle organiseren.

FoodBattle Vrouwen van NU

Siebe Riedstra, secretaris generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf op 11 februari het startsein voor de FoodBattle. Deelname aan de FoodBattle staat open voor iedereen. Tot 28 februari 2014 kunnen deelnemers zich aanmelden via www.vrouwenvannu.nl. De deelnemers houden vervolgens drie weken bij hoeveel eten ze weggooien. Tussendoor ontvangen ze praktische tips voor het kopen, koken en bewaren van voedsel. 

De FoodBattle wordt mede mogelijk gemaakt door de Ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat Leefomgeving en GreenCook (Interreg IVB-NWE). Deze FoodBattle is geïnitieerd door Vrouwen van Nu.


logos.jpg