Nieuws

100e Campustour is een feit

Gepubliceerd op
20 december 2017

Deze week is voor de honderdste keer dit jaar een groep belangstellenden rondgeleid over Wageningen Campus. Een record en passend in de groeiende vraag naar rondleidingen.

Tijdens de campus tour worden groepen van maximaal 12 deelnemers meegenomen langs gebouwen en faciliteiten en vertellen gidsen over de historie, de infrastructuur, de beplanting en ontwikkelingen op de campus. En tegelijkertijd krijgen mensen een indruk hoe er gewerkt, gestudeerd maar ook gewoond en ontspannen wordt.

Groei

De campustours bestaan sinds 2014 met toen nog 12 tours per jaar. De in totaal 14 studenten die de gasten rondleiden krijgen een korte interne opleiding. Daarna hebben ze allemaal de basisinformatie, maar stemmen hun verhaal vervolgens af op de interesse van de groep, aangevuld met hun eigen ervaringen.

De groepen variëren van businessclubs tot alumnireünisten en van scholieren en (studie)verenigingen tot diverse WUR-afdelingen. Ook bijvoorbeeld nieuwe werknemers en bezoekers van campusbewoners als Unilever en van FrieslandCampina liepen een campustour. Particulieren die een tour aanvragen zijn vaak bachelors en studenten uit het buitenland die zich willen oriënteren op de faciliteiten op de campus en in Wageningen.

Aanvragen van een campustour

In principe kan dus iedereen een campustour aanvragen op elke dag, ook in het weekend.

De voorwaarden zijn:

  • De aanvraag bij voorkeur uiterlijk twee weken vooraf aan de gewenste datum.
  • Geef bij je aanvraag aan wat de voertaal moet zijn, Nederlands of Engels. Samenwerking met een eigen tolk is ook mogelijk.

Interesse? De aanvraag met wensen graag sturen naar Jodi van Leusden. Je ontvangt dan de algemene informatie over een campustour en indien gewenst wordt er contact opgenomen voor een campustour op maat.
Kosten van een campustour zijn €20 per gids per uur.