Nieuws

5e editie van de European Climate Change Adaptation Conference (ECCA 2021) halverwege

article_published_on_label
4 juni 2021

2021 is het jaar van klimaatadaptatie. Deze 5e editie van de European Climate Change Adaptation Conference (ECCA) komt op het juiste moment, na de eerste wereldwijde Climate Adaptation Summit in januari 2021 en vóór de COP 26 in Glasgow in november 2021.

Sinds de start van deze ECCA-editie op 25 mei zijn inmiddels vijf webinars succesvol afgerond met zo'n 500 deelnemers over onderwerpen als klimaatadaptatie. Deelnemers zijn onder meer onderzoekers en adaptatiedeskundigen, academici, beleidsmakers, investeerders, NGO’s en andere belangstellenden.

Rol Wageningen University & Research

Wageningen Environmental Research (WENR) heeft een belangrijke rol in dit lustrumevenement: als bijdrager in het organiserend comité, in 4 van de 9 webinars en natuurlijk in de inhoud van de webinarprogramma's:

  • over het financieren van klimaatadaptatie (Ingrid Coninx & Karianne de Bruin)
  • over klimaatverandering en gezondheid (Ingrid Coninx)
  • over natuur als oplossing voor veerkracht, mitigatie en duurzame ontwikkeling (Marjolein Sterk)
  • over burgerbetrokkenheid bij klimaatactie (Fokke de Jong & Ingrid Coninx).

Een groot deel van deze bijdragen wordt uitgevoerd in opdracht van het JPI Climate-programma van SINCERE (Strengthening INternational Cooperation on climatE change Research), waarbij WENR een belangrijke rol speelt bij het benutten van de kennis van de klimaatonderzoeksuitkomsten. Als zodanig heeft WENR het voortouw bij het overbrengen van de belangrijkste boodschappen voor het ECCA-evenement op 22 juni en daarna (COP26).

Gedurende de hele maand ECCA 2021 worden deelnemers uitgenodigd om te netwerken en actief bij te dragen om de gemeenschap van adaptatiepraktijken te versterken. Ook kunnen deelnemers individuele bijeenkomsten op het platform organiseren. De selectie van Europese projecten gericht op oplossingen voor klimaatadaptatie is tentoongesteld in een e-bibliotheek.

Gedetailleerde programma’s staan op de website waar u de sprekers en andere deelnemers kunt vinden.