Nieuws

AID 2016 van 19 t/m 24 augustus

Gepubliceerd op
19 augustus 2016

Om klokslag 12.00 uur op 19 augustus klonk het startsein voor de Campus Games op Wageningen Campus. Dit is de eerste activiteit van de Annual Introduction Days (AID) die duren tot en met woensdag 24 augustus. De AID worden georganiseerd voor en door studenten van Wageningen University en Stoas Wageningen Vilentum Hogeschool.

Tijdens deze dagen krijgen studenten de kans om hun nieuwe leven te leren kennen. Zo maken ze kennis met andere studenten, het studentenleven, Wageningen, hun nieuwe woonomgeving, nieuwe hobby's en nog veel meer.

Kijk voor het complete programma op de website van de AID.

Thema

Het thema van de AID 2016 is THIS IS IT! De organisatoren willen dat de nieuwe studenten zich thuis voelen in Wageningen, dat ze zich kunnen ontwikkelen, het naar hun zin hebben. Zodat zij aan het eind van de AID denken: THIS IS IT!

Duurzaam

De AID is zo duurzaam mogelijk georganiseerd en vraagt ook aandacht voor een duurzaam-geleefd studentenleven. Hoe lees je op de AID-website onder het kopje Duurzaamheid in de AID.

Goed Doel

Dit jaar is het goede doel van de AID de Welkom Winkel Wageningen; een inzameling van spullen in voor vluchtelingen die verblijven in het asielzoekerscentrum in Wageningen-Hoog met 294 opvangplaatsen. AID-ers wordt gevraagd kleding te doneren. De Welkom Winkel is een project dat mede is opgezet door de Studentendesk Wageningen van het Rode Kruis. Dit zijn actieve studenten die zich inzetten voor het Rode Kruis.