Persbericht

Activiteiten 100-jarige WUR rond Wisdom & Wonder

Gepubliceerd op
5 maart 2018

Op 9 maart 2018 bestaat Wageningen University & Research honderd jaar. De viering van WUR100 staat in het teken van Wageningen Wisdom & Wonder. Het jubileumprogramma start op donderdag 8 maart met onder meer een Crispr Cas symposium en ’s avonds een spectaculaire lasershow op de campus. In de eerste week van het jubileumjaar spreken vele interessante onderzoekers in Wageningen bij diverse evenementen.

De jubileumactiviteiten gaan door tot medio november. In de eerste week van het jubileumjaar treedt een aantal interessante, internationaal bekende onderzoekers op. Hieronder een overzicht van die activiteiten.

8 maart middag Aula. Crispr Cas-symposium: From evolution to revolution

CRISPR-Cas is een 21e eeuwse laboratoriumtechniek om fouten in het DNA te repareren om zo ziektes te genezen of gewassen ziekteresistent te maken. Nauwkeurig, snel en niet duur, maar hoever willen we gaan?

8 maart avond Campus. Openingsevenement

Openingsevenement 100 jaar WUR met lasershow.

9 maart middag Orion. Viering 100e Dies natalis. Unravelling Life: Wisdom & Wonder

10 maart Impulse. Creatieve Innovatie

Kunst ontmoet wetenschap. Tien (beginnende) kunstenaars werken twee maanden op de Campus samen met twintig wetenschappers.

12 -14 maart Wisdom and Wonder Pavilion. Science week What is Life?

Vermaarde wetenschappers uit binnen- en buitenland geven lezingen en wekken onze nieuwsgierigheid over het leven. Hoe is het eerste leven ontstaan? Kunnen we nieuwe levensvormen scheppen? Wat leren we van vliegende vogels, snel wendende insecten en wevende spinnen? En kunnen we de genetische basis van het leven wijzigen? En mag dat wel?

12 maart: What is life?

13 maart symposium Recreating Life & Bio-inspired design

14 maart: Changing and creating life: Ethische vraagstukken