Nieuws

'Agenda voor de Veenkoloniën' naar Valthermond

Gepubliceerd op
14 oktober 2015

Tot voor kort was het programmabureau van het samenwerkingsverband Agenda voor de Veenkoloniën gevestigd in Stadskanaal. Nu de samenwerking in de Veenkoloniën zich de komende jaren vooral richt op de projecten Landbouw, Water en Energie is besloten om per 1 oktober 2015 te verhuizen naar het Innovatiecentrum Veenkoloniën in Valthermond, in proefboerderij ’t Kompas van Wageningen UR.

De Agenda voor de Veenkoloniën is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Vlagtwedde en de waterschappen Hunze en Aa's en Vechtstromen.

De Agenda voor de Veenkoloniën is partner in Innovatie Veenkoloniën.

Het Innovatiecentrum, dat vorig jaar officieel is geopend door staatssecretaris Dijksma, is de locatie van waaruit het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën 2012-2020 wordt uitgevoerd. Inmiddels fungeert dit centrum als tref- en ontmoetingspunt voor boeren en agro-gerelateerde bedrijven. Ook wordt er al veelvuldig gebruikt van gemaakt door leerlingen van agrarische opleidingen. Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig om van Valthermond dé plek te maken, waar wordt samengewerkt aan de verdere ontwikkeling van de landbouw voor de Veenkoloniën en alles wat daarmee samenhangt.