Nieuws

Agribusiness Association uit China bezoekt Nederland

Gepubliceerd op
29 juni 2015

De Chinese Agribusiness Association Delegation, bestaande uit top-management van geselecteerde Chinese Agri-bedrijven, bezocht Nederland van 21-27 juni, om kennis te komen maken met onze succesvolle agri-sector. Dit bezoek werd georganiseerd door het Holland Center.

Voor een optimale beleving van deze sector stond hen een breed programma te wachten. Een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische zaken gaf een openingsspeech in het CORPUSmuseum en vervolgens werden verschillende bedrijven aangedaan, waaronder Qlip, het R&D centrum van FrieslandCampina, VIC Sterksel, CRV en Refresco.

Bij Wageningen UR vond een levendige Q&A-sessie met business developers plaats. De afsluiting vond plaats in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam Dhr. Eberhard van der Laan met een tweetal presentaties over Smart Cities.

De rondgang door Nederland was zeer succesvol, interessante nieuwe contacten zijn gelegd en mogelijkheden voor samenwerking besproken. Hieraan zal de komende tijd opvolging worden gegeven.