Nieuws

Agrimatie, het informatieportaal voor het agrocomplex, biedt nu ook handelsdata en prijsinformatie

Gepubliceerd op
16 januari 2015

Vanaf vandaag bevat agrimatie.nl nog meer informatie over het Nederlandse agrocomplex. Naast informatie uit de CBS Landbouwtelling en het LEI Bedrijveninformatienet, bevat de website nu ook agrarische handelsdata en langjarige ontwikkelingen van agrarische prijzen. Via deze website presenteert het LEI de data overzichtelijker, met korte analyses van LEI-specialisten. In de toekomst worden de diverse databronnen ook met elkaar gekoppeld om zo onderlinge verbanden beter weer te geven.

Handelscijfers zoals vandaag gepresenteerd door staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens de Grüne Woche in Berlijn zijn ook te vinden op agrimatie.nl. Sharon Dijksma: “Betrouwbare gegevens en goed onderbouwde analyses zijn onontbeerlijk voor een goed zicht op de ontwikkelingen in de landbouwsector en voor de beleidsvorming. Het LEI speelt hierbij samen met het CBS een centrale rol”.

Op de website staat publieke informatie over de agrosector op één plaats, die door het gebruik van interactieve grafieken en duidelijke zoek- en filtermogelijkheden eenvoudig is in het gebruik. Beleidsmakers, accountants, journalisten en ondernemers in het agrocluster en overige belangstellenden vinden snel de informatie die zij nodig hebben en kunnen deze downloaden voor eigen gebruik. De site biedt onder andere informatie over prijzen, economisch resultaten voor typen bedrijven, duurzaamheidsindicatoren, arealen, dieren, arbeid, bodemgebruik, gewasbescherming en weidegang.

Tweetalig

Aangezien de Nederlandse agrosector internationale faam kent, wordt de website nu in zowel het Nederlands als in het Engels aangeboden (agrofoodportal.com). In het eerste jaar bekeken bezoekers ruim 100.000 keer een artikel.