Agro Food & Technology Week 1 – 4 december

22 september 2014

Het FME Cluster Agro & Food organiseert samen met Wageningen UR de Agro Food & Technology Week. Van 1 tot en met 4 december 2014 staat dit vierdaagse evenement in het teken van kennis, keten en innovatie. De week bestaat uit lezingen, masterclasses, elevator pitches, rondetafelsessies, congressen en de Agro Food & Technology Award.

De Nederlandse Agro & Food sector staat internationaal in hoog aanzien. Er wordt gekeken naar de ontwikkelingen die in Nederland plaatsvinden  en vooral, welke oplossingen Nederland te bieden heeft. Om deze vooraanstaande positie in de wereld te behouden en te versterken, is samenwerking in de keten cruciaal. Dat is precies waar het om draait tijdens de Agro Food & Technology Week.

Aan de hand van de thema’s ‘hygiënisch ontwerpen’, ‘energie-efficiënt koelen en verwarmen’, ‘intelligente verpakkingen’ en ‘Customization van Food, door middel van 3D printen’ worden alle ingrediënten geboden om innovatiekansen concreet te maken en te verzilveren.

1 & 2 december: Masterclasses

In de ochtend presenteren topsprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven een beeld van de nieuwste ontwikkelingen en trends, en worden discussies gevoerd over hoe de toekomstige uitdagingen moeten worden aangepakt.  In de middag worden de deelnemers geïnspireerd door een persoonlijk verhaal van een spreker die innovatie tot zijn dagelijks werk heeft gemaakt. Samen met de top drie lessen van de ochtend, gaan de deelnemers aan de slag om een innovatief idee te ontwikkelen en te pitchen.

Datum & locatie:

Hygiënisch Ontwerpen en Customization van Food, door middel van 3D printen’ staan 1 december centraal en op 2 december ‘energie-efficiënt koelen en verwarmen’ en ‘intelligente verpakkingen’. De masterclasses vinden plaats op het universiteitsterrein van Wageningen UR.

3 december: Agro Food & Technology Congres

De gehele keten op een dag bij elkaar: voedselproducenten, levensmiddelenbranche, technologische bedrijven in de food sector, toeleveranciers in de sector, innovatieve mkb, verpakkingsindustrie, transportindustrie, machinebouwers etc. Doel van het congres is innovatie stimuleren en concreet maken. Daarom zijn kennis, keten, overheid en financiering aanwezig om het bedrijfsleven te ondersteunen. Een dag vol inhoudelijke keynote presentaties, interactieve rondetafelsessies en toetsing van concrete innovatieplannen met de Agro Food & Technology Award.

Locatie: Hof van Wageningen, in Wageningen

4 december: “Dutch food systems, Facilitating food worldwide”

Op 4 december 2014 sluit de Agro Food & Technology Week met een besloten bijeenkomst (op uitnodiging) ter gelegenheid van het afscheid van Jan Hak als voorzitter van GMV (Nederlandse Vereniging van Machinebouwers voor de Voedingsmiddelenindustrie). Tijdens dit symposium wordt de blik naar buiten gericht, waarbij het GMV-motto “facilitating food” naar een globaal niveau wordt getrokken.

Het uitgebreide programma is te vinden op: www.agrofoodtechnology.nl