wetenschapsknooppunt wageningen university

Airborneschool Renkum wint €1.000,- in duurzaamheidswedstrijd

13 maart 2014

Op woensdag 12 maart vond de finale van de duurzaamheidswedstrijd van het Wetenschapsknooppunt Wageningen University plaats. De Airborneschool won de hoofdprijs van €1.000,- voor hun inzending “duurzaam speelplein”. CBS de Springplank en de Ericaschool, beiden uit Rhenen, wonnen resp. de tweede (€750,-) en de derde (€500,-) prijs. De publieksprijs ging naar basisschool de Binnenstad uit Arnhem.

Middels de duurzaamheidswedstrijd werden leerlingen van groep 6, 7 en 8 uitgedaagd hun originele ideeën in te zenden om duurzamer te leven. Het te winnen geldbedrag moest besteed worden aan het duurzamer maken van de school.

In de finale streden de zes beste inzendingen om drie geldprijzen. Zij verdedigden hun inzending tegenover een jury van deskundigen van Wageningen UR. Dat ging de leerlingen goed af. Ze wisten zich goed te weren tegenover de kritische vragen van de jury en het publiek. De Airborneschool uit Renkum won met hun inzending "duurzaam speelplein”. Bij dit ontwerp worden duurzame materialen gebruikt en energie opgewekt door flink te bewegen op een “springplein” en een skelter. De Airborneschool besteedt de €1.000,- aan hun nieuw te bouwen speelplein.